12 Jan 10

Predstavnici OŠ Ljupče Nikolić u Aleksincu, NVO ENECA i LEDIB Programa potpisaće Sporazum o saradnji na pilot projektu „Đačko preduzetništvo – savremena nastavna sredstva u promociji preduzetništva najmlađih-nastavak“ u utorak 19.1.2010.godine u 10.00h, u prostorijama OŠ Ljupče Nikolić.

 

Opšti cilj projekta je podsticanje preduzetničkog duha među učenicima osnovnih škola sa ciljem njihovog dobrog informisanja o putokazima za prepoznavanje dobre poslovne ideje, o prednostima poslovnog planiranja i upravljanja, o dobrom korišćenju finansija radi uspešne realizacije poslovne ideje, o tome kako poslovno razmišljati upotrebom interneta i koje institucije treba poznavati da bi se od ideje došlo do stvarnog poslovanja.

 

Posebni cilj projekta je promocija preduzetništva i zanatstva radi pravilnijeg odlučivanja učenika o daljim obrazovnim pravcima – gimnazija ili srednja stručna škola.

Ciljne grupe:

- Učenici sedmog i osmog razreda osnovne škole       

- Nastavnici osnovne škole

Glavne projektne aktivnosti su:

- Pribavljanje i instaliranje savremenog nastavnog učila: aktivne table i prateće opreme

- Sprovođenje Uvodnog seminara o đačkom preduzetništvu

- Sprovođenje trening programa o Đačkom preduzetništvu u trajanju od 8 meseci, od novembra 2009. do  maja 2010.godine.

- Obuka za nastavno osoblje OŠ Ljupče Nikolić u Aleksincu o korišćenju aktivne table i ostali vidove podrške sa ciljem upoznavanja nastavnika sa savremenim učilima i metodama sticanja znanja


Vesti
NOVI ZAKON O UDRUŽENjIMA – U SUSRET KLASTERIMA I MEĐUNARODNOJ PRIVREDNOJ SARADNjI


NOVI ZAKON O UDRUŽENjIMA – U SUSRET KLASTERIMA I MEĐUNARODNOJ PRIVREDNOJ SARADNjI

 

("Službeni glasnik Republike Srbije br.51/2009")

 

UVOD

 

Veliku pažnju najšire javnosti krajem 2009.godine privukao je usvojeni Zakon o udruženjima. Njegova primena posebno će doći do izražaja u 2010.godini pa i kasnije a s obzirom na mogućnosti koje nudi ne samo nevladinom već i privrednom sektoru tj.klasterima svakako zaslužuje da se na ovom mestu u osnovnim crtama osvrnemo na njegove norme.VIDEO

Arhiva Vesti