29 Apr 11

Povodom Uskršnjih praznika, u organizaciji Udruženja VILIN VEZ održana je prvi put manifestacija „Izbor najlepše oslikanog Uskršnjeg jajeta“ pod pokroviteljstvom Grada Niša, a u partnerstvu sa Danskim programom za lokalni ekonomski razvoj LEDIB.

Učesnici takmičenja su bili učenici iz 33 osnovne i dve specijalne škole za obrazovanje učenika sa posebnim potrebama sa teritorije Grada Niša.

Komisija u sastavu akademski slikari Lidija Šarović i Aleksandar Dević i ikonopisac Vesna Andrejević izvršila je izbor pobednika takmičenja.

Uskršnja jaja su bila izložena u Izložbeno-prodajnom prostoru Saveza Start Up Klastera, ul. Aleksandra Nenadovića 2a i u gradskom prostoru „Evropski kutak“.

U subotu 23. aprila izvršeno je proglašenje pobednika i organizovana aukcijska prodaja najlepših jaja, pri čemu je celokupan prihod namenjen u humanitarne svrhe.

Udruženje umetničkih i starih zanata i domaće radinosti VILIN VEZ osnovano je radi očuvanja i širenja tradicije umetničkih i starih zanata i domaće radinosti. Aktivnosti udruženje obuhvataju i edukaciju mladih i dece sa ciljem povećanja njihovog interesovanja za zanatstvo, po kome je nekada davno Niš Grad bio nadaleko poznat.

image_1image_2image_3


Vesti
Seminar u Leskovcu


U saradnji sa Ministarstvom životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Regionalna privredna komora Leskovac organizuje seminar čija je tema Zakon o planiranju i izgradnji.VIDEO
Pilot project on Pupils’ Entrepreneurship (November 2009 – June 2010)
Arhiva Vesti