27 May 10

U petak, 21. maja 2010. održana je sednica Skupštine Regionalne privredne komore Niš sa sledćim dnevnim redom: zamena članova Skupštine Komore, usvajanje izvoda iz zapisnika sa prethodne sednice Skupštine, donošenje odluke o izboru dva potpredsednika Regionalne privredne komore Niš, razmatranje predloga i usvajanje novog Statuta RPK Niš, razmatranje predloga i donošenje odluke o usvajanju Izveštaja o radu Regionalne privredne komore Niš za 2009. godinu, razmatranje predloga i donošenje odluke o usvajanju Godišnjeg finansijskog izveštaja Regionalne privredne komore Niš za 2009.godinu, donošenje odluke o formiranju opštih udruženja u Beloj Palanci, Dimitrovgradu, Žitoradji, Kuršumliji, Blacu, kao I Opšteg udruženja Unije pekara Niš.

 

Sve tačke dnevnog reda o kojima se glasalo, Skupština RPK Niš usvojila je jednoglasno. Od posebnog značaja za dalje funkcionisanje Komore, kao realnog generatora razvoja privrede i privrednih subjekata na području niškog regiona, jeste izbor dva potpredsednika po principu teritorijalne zastupljenosti sva tri okruga u radu Komore, kao i izglasavanje novog statuta i usvajanje finansijskog izveštaja, koji je podneo predsednik nadzornog odbora, prof. dr Boban Stojanović.

 

Na sednici Skupštine RPK Niš, kojoj je prisustvovalo 34 delegata, za potpredsednike su izabrani gospođa Zlatica Pešić, iz kompanije Tigar, Pirot i gospodin Aleksandar Jelić, iz Biznis-inkubator centra, Prokuplje.


Vesti
Uloga LEDIB programa u podršci samozapošljavanju Roma


Zahvaljujući LEDIB programu koji podržava aktivnosti YUROM Centra kroz projekat “Uvođenje preduzetničkog organizovanja za romsku zajednicu. Izgradnja kapaciteta u organizovanju”, 13 nezaposlenih Roma sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Nišu...VIDEO
Venice Biennial
Arhiva Vesti