24 Mar 10

Kancelarija Saveza start-ap klastera niškog regiona otvorena je 17.03.2010. u prostorijama Regionalne privredne komore Niš, i tom prilikom je potpisan Ugovor o saradnji sa LEDIB programom i RPK. Детальное описание https://iqoption.ec у нас.

G-din Nebojša Bogdanović, potpredsednik RPK Niš i direktor DDOR Novi Sad, rekao je da će RPK Niš podržati svaku dobru incijativu koja može doprineti procesu samozapošljavanja i smanjenju siromaštva u regionu.

G-đa Jasna Stevović, predsednica Saveza, objasnila je da Savez predstavlja mrežu start up preduzeća iz različitih sektora čiji je zajednički cilj jačanje konkurentnosti i postizanje boljeg pozicioniranja na domaćem i inostranom tržištu.

G-đa Danka Milojković, menadžer projekta “Osnivanje Start-up Saveza” i koordinator komponente LEDIB programa, istakla je da je Savez prva poslovna organizacija u Srbiji koja zastupa interese početnika u poslovanju.

Članicama Saveza biće omogućen pristup fondovima različitih Ministarstava i nevladinih organizacija, a Savez će zastupati i interese svojih članica u oblasti tržište rada i Strategija lokalnog ekonomskog razvoja, kao i povezivanje sa poslovnim i drugim organizacijama u zemlji i inostranstvu.

Kao što je direktor LEDIB programa Karsten Lund naveo, LEDIB kroz podršku Start-up Savezu podržava početnike u poslovanju na području Niškog regiona i to u oblasti građevine, tekstila, poljoprivrede, poslovnih usluga i zdravstvene zaštite radnika. Kao primer dobre prakse zapošljavanju je i LEDIB-ova podrška osnivanju prvog Centra za zapošljavanje po danskom modelu.

Članovi klastera, kojima su ovom prilikom dodeljene članske karte na prezentaciji Start-up Saveza u hotelu Regent u Nišu, izrazili su veliko zadovoljstvo ovim načinom udruživanja, jer im nudi šansu da unaprede svoje usluge i ostvare kontake sa potencijalnim poslovnim partnerima.


Vesti
Novi model organizacije regionalne komore do kraja aprila


U periodu od 26.-28.3.2010.godine, u Nišu, održana je Radionice za top menadzment RPK Niš.

Prvi put u komorskom sistemu Srbije je održana radionica sa ciljem iznalaženja optimalnog modela komore na regionalnom nivou.VIDEO
Venice Biennial
Arhiva Vesti