27 Jul 12

U Narodnoj biblioteci  "Branko Miljković" u Gadžinom Hanu, u petak, 13.07.2012.godine, održan je Poslovni klub 2012  "Privrednici-snaga svake opštine", na kojem su predstavljeni rezultati sprovedene ankete o problemima privrednika u poslovanju kao i kakav vid saradnje žele sa lokalnom samoupravom u G.Hanu.

 

Poslovni klub organizovali su Udruženje privrednika "Zaplanje" i Udruženje poslovnih žena Zaplanje "ZA!" iz Gadžinog Hana sa ciljem poboljšanja saradnje lokalne samouprave i privrednika sa teritorije opštine Gadžin Han, većim njihovim uključivanjem u rešavanju mnogih problema koji ih opterećuju ali kroz rad Udruženja. Sredstva za održavanje ovog kluba dala je  Opština Gadžin Han kao i Ledib-Kuća Klastera. Učestvovali su predstavnici Opportunity banke, Regionalne razvojne agencije Jug, Nacionalna službe za zapošljavanje i predstavnici drugih institucija. Među gostima bile su i članice Udruženja poslovnih žena Niša kao podrška svakoj akciji koju preduzimaju njihove članice a ovog puta to je Udruženje poslovnih žena Zaplanja "ZA!" iz Gadžinog Hana.

 

Prisutne je pozdravila Dragana Mitić, predsednica Udruženja poslovnih žena Zaplanja "ZA!", koja je podnela izveštaj sprovedene ankete . U odsustvu predsednika opštine, prisutnima se je obratio njegov zamenik Dejan Ignjatović, koji je istakao da postoji saradnja sa privrednicima ali se nada da će ona u narednom periodu biti još bolja.

 

 

 

Prateći sadržaj poslovnog kluba bila je manifestacija Zaplanjski zalogaj, koju su organizovali Udruženje  poslovnih žena Zaplanja i Udruženje za očuvanje narodne tradicije, razvoj seoskog turizma i planinarenje "Zaplanje" G.Han. Donatori poklona za pobednike ove manifestacije su Opportunity banka, Mlin Trnava, Resor G.Han i udruženje "Bio-humus". Takmičari su izložili starinska jela i poslastice i prva nagrada pripala  je Biserki Šarković iz D.Dušnika, druga Draganu Miljkoviću iz G.Hana i treća Dobrunki Pešić iz G.Hana. Ostali učesnici dobili su simbolične nagrade i zahvalnice organizatora manifestacije.


Vesti
Studijsko putovanje udruženja povrtara članova SPUNO u Grčku
Studijsko putovanje udruženja povrtara članova SPUNO u Grčku


U periodu od 31.10 do 02.11.2012 godine za članove udruženja „Agro-Batušinac“ iz Batušinca organizovano je studijsko putovanje u Grčku.VIDEO
Days of Clusters - RTS
Arhiva Vesti