04 Jun 12

Na osnovu elektronske ankete izvršeno je istraživanje potreba klastera u Srbiji. Tema analize bio je transfer znanja.  Klasteri  na osnovu čijih odgovora urađena je analiza su sledeći: klaster “Reziklaža JUG”, Tekstilni klaster nišavskog okruga, Srpski klaster nameštaja, Start up klaster Usluga, klaster Polux, Građevinski Start up klaster, Klaster Sireva JUG, Medical Start up klaster, Građevinski klaster “Opeka BRICK”, Klaster nekretnina, Agro Start up klaster, Klaster za ekološku energiju i ekološku kulturu “Ekopanonija”, Medicinski klaster “Pro Vitae” i Tekstilni Start up klaster.

15 klastera (od 22 u web bazi Kuće klastera) odgovorilo je na poslatu anketu, te im se Kuća klastera  ovom prilikom zahvaljuje. Obzirom na dvotrećinski uzorak (66,18%) može se konstatovati da zaključci do kojih se došlo predstavljaju verodostojnu sliku o korelaciji transfer znanja – dalji napedak klastera u Srbiji.

Pogledajte Rezultate analize


Vesti
Studijska poseta Mađarskoj
Studijska poseta Mađarskoj


Na poziv USAID-a i Fruits &Berries programa, proizvođači trešanja i višanja iz SPUNO udruženja, učestvovali su u studijskom putovanju u Mađarsku.Dani jagode 2012


VIDEO
Service center
Arhiva Vesti