08 Mar 10

U cilju objavljivanja uspešnog  početka realizacije kreditne linije LEDIB programa, 08.03.2010.godine  održana je  konferenciji za medije u holu Gradske kuće u Nišu. Konferenciji su prisustvovali:  guverner Narodne banke Srbije - Radovan Jelašić, ambasadorka Kraljevine Danske- Mette Kjuel Nielsen, gradonačelnik Niša – Miloš Simonović, predsednik Izvršnog odbora NLB banke - Zorana Đurovića, direktor LEDIB programa – Carsten Lund i vlasnik preduzeća Kanin -Draganu Nenadović, jedan od korisnika kredita iz ovog programa.

Neposredno pre održavanja konferencije za medije, gosti i predstavnici medija posetili su uspešnog privrednika iz Nišavkog okruga (preduzeće Kanin), a u ime grada Niša, u Gradskoj kući, primio  ih je gradonačelnik Niša – Miloš Simonović.


slika_1slika_2 


Potpisivanju ovog Ugovora prethodilo je zaključivanje Finansijskog sporazuma između Vlade Kraljevine Danske, Vlade Republike Srbije i Narodne banke Srbije, kojim je Kraljevina Danska obezbedila finansijska sredstva u iznosu od oko 2 miliona evra za realizaciju kreditne linije.

Uz podršku Vlade Kraljevine Danske i aktivnim uključivanjem NLB banke, privrednici iz Nišavskog okruga, korišćenjem ovih kredita po povoljnim uslovima, dobijaju mogućnost da rade na razvoju i unapređenju svog poslovanja, a time i da direktno utiču na unapređivanje ekonomskog statusa i položaja tog dela Srbije.

Ovi krediti namenjeni su finansiranju investicionih ulaganja i obrtnih sredstava. Preduslov za odobravanje kredita je procena banke da će njegova realizacija imati pozitivan uticaj na opšti razvoj, koji podrazumeva: stvaranje novih ili zadržavanje starih radnih mesta, povećanje nacionalnih prihoda od izvoza, proizvodnju lokalnih proizvoda i usluga koji mogu biti konkurentni sa izvoznim proizvodima i uslugama, jačanje organizacionih kapaciteta i ljudskih resursa, uvođenje novih tehnologija koje nisu štetne za životnu sredinu itd.


slika_3 slika_4


Krediti se mogu odobriti i za nove projekte, uz dostavu biznis/poslovnog plana iz koga se jasno uočava pozitivan opšti uticaj na razvoj.

Za više informacija o uslovima ove kreditne linije molimo posetite: http://www.nlb.rs/


Vesti
Poziv za pridruživanje SAVEZU START-UP KLASTERA NIŠKOG REGIONA


Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo da se pridružite SAVEZU START-UP KLASTERA NIŠKOG REGIONA, novoformiranoj poslovnoj organizaciji koja će zastupati potrebe početnika u poslovanju (preduzeća koja posluju do 5 godina) prema javnoj administraciji sa ciljem kreiranja boljeg poslovnog okruženja za preduzetnike – početnike i održivost njihovog biznisa.VIDEO

Arhiva Vesti