06 Apr 11

U organizaciji Udruženja poslovnih žena Niš, i uz tehničku i logističku pomoć danskog programa LEDIB u Nišu organizovana je poseta gradu Vukovaru i Vukovarsko-sremskoj županiji za članice Udruženja iz Niša, ali i poslovne žene iz Leskovca, članice Udruženja »Danica«, i drugih mesta jugoistočne Srbije- Bosilegrada, Svrljiga. Bila je to prilika da se preduzetnice niškog regiona susretnu sa preduzetnicama Vukovarsko-sremske županije sa ciljem ostvarivanja kontakata i eventualnog povezivanja u okviru buduće poslovne saradnje.

 

Poseta gradu Vukovaru organizovana je 31.3.2011. i 1.4.2011. godine. Članice Udruženja poslovnih žena Niš imale su priliku da se susretnu i sa čelnicima Vukovarsko-sremske županije kao i samog grada Vukovara od kojih su dobile punu podršku za sve inicijative oko buduće poslovne saradnje sa preduzetnicama iz Vukovara. Obećana je i pomoć kada je u pitanju nastup na tržištu Hrvatske i povezivanje sa poslovnim partnerima sa tog područja.

 

Na sastanku u Županijskoj komori Vukovar domaćini preduzetnicama iz Srbije bili su Ivan Marjanović, sekretar komore u Vukovaru, kao i poslovne žene sa područja Vukovarsko-sremske županije. Članice Udruženja iz Niša predstavile su delatnosti kojima se bave njihove firme i uputile inicijativu za tesnije povezivanje i saradnju sa poslovnim ženama Vukovara. Zaključeno je da je to veliki korak napred u unapređenju poslovanja malih i srednjih preduzeća u vlasništvu žena, kao i promovisanju povoljnog imidža žena u biznisu. Bila je to prilika za razmenu iskustava sa preduzetnicama iz Hrvatske, ukazivanje na probleme sa kojima se susreću u poslovanju, kao i upoznavanje sa poslovnim ambijentom i mogućnostima za ulaganja u Vukovar. Ukazano je i na napore koji se čine u cilju podsticaja ženskog preduzetništva u Vukovarsko-sremskoj županiji.

 

Članice Udruženja obilazile su drugog dana boravka i firme koje su u vlasništvu žena u Vukovaru. Zaključeno je da žensko preduzetništvo ima perspektivu u budućnosti i da treba raditi na većem učešću žena u procesima ekonomskog odlučivanja. Preduzetnice iz Vukovara složile su se da treba osnovati Udruženje slično onom iz Niša, kao i da bi trebalo realizovati inicijativu da se do kraja godine organizuje sajam preduzetništva u Vukovaru, sa posebnim akcentom na žensko preduzetništvo.


Vesti
Učešće Građevinskih Klastera na Beogradskom sajmu građevine
Učešće Građevinskih Klastera na Beogradskom sajmu građevine


Gradjevinski klasteri “Start up” i “Opeka-Brick” učestvovaće na Sajmu građevinarstva koji će biti održan od 12. do 16. aprila 2011. godine u Beogradu.VIDEO
Pilot project on Pupils’ Entrepreneurship (November 2009 – June 2010)
Arhiva Vesti