07 Apr 11

Udruženje poslovnih žena Zaplanja „ZA!“ Gadžin Han, uspešno je realizovalo projekat „ZA!“ za rodnu ravnopravnost. Sredstva za realizaciju ovog projekta dobijena su od Ministarstva rada i socijalne politike RS-Uprava za rodnu ravnopravnost. TV Online. Live Television.

 

Skupovi su održani u Gadžinom Hanu, Zaplanjskoj Toponici i Donjem Dušniku, u saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Gadžin Han.

 

Ciljevi ovog projekta su unapređivanje rada Komisije za rodnu ravnopravnost pri opštini Gadžin Han, koja je jedna od 80 opština u Srbiji koja ima formirano telo za rodnu ravnopravnost, kao i realizacija Nacionalne strategije za poboljšanje položaja žena i unapređivanje rodne ravnopravnosti i Akcionog plana za njenu implementaciju, a u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti polova.

 

Profesorica Pravnog fakulteta u Nišu, Natalija Žunić, govorila je o diskriminaciji žena i ženskim pravima kao i o pojmu rodne ravnopravnosti, a prisutne žene pokazale su zainteresovanost za ovu temu kroz diskusiju koja je usledila.

 

Članice Udruženja spremaju neke nove akcije kako bi pokrenule žene Zaplanja i promenile nešto u svojoj sredini uprkos prisutnoj krizi.


Vesti
Učešće Građevinskih Klastera na Beogradskom sajmu građevine
Učešće Građevinskih Klastera na Beogradskom sajmu građevine


Gradjevinski klasteri “Start up” i “Opeka-Brick” učestvovaće na Sajmu građevinarstva koji će biti održan od 12. do 16. aprila 2011. godine u Beogradu.VIDEO
Pilot project on Pupils’ Entrepreneurship (November 2009 – June 2010)
Arhiva Vesti