16 Feb 12

U peridu od 8-10 februara 2012 godine, u Berlinu je održan sajam svežeg voća i povrća pod nazivom Fruit Logistica i Freshconex.

 

Fruit Logistica i Freshconex su vodeći međunarodni skupovi i mesto trgovine svežih proizvoda. U periodu sajma , više od 2.400 kompanija iz celokupnog lanca proizvodnje svežeg voća i povrća su prisutni na jednoj lokaciji - globalni igrači i mali i srednji dobavljači iz celog sveta.

 

Tokom sajma, Fruit Logistica obezbeđuje:

  • prisustvo vrhunskih međunarodnih izlagača,
  • platformu za pokretanje poslovne ponude,
  • mogućnosti za izradu poslovnih kontakata širom sveta,
  • uvid u najnovije trendove u poslovanju svežih proizvoda.

 

Ključni ciljevi izlagača su prezentacije kompanija, izgradnja odnosa sa potrošačima, razvoj novog biznisa i pružanje informacija profesionalcima iz sektora svežeg voća i povrća.

 

Usled značaja ova dva sajma koji se pararelno održavaju, LEDIB Program i Fruit & Berry Program su organizovali posetu sajmu za proizvođače i predstvanike procesne proizvodnje.

 

LEDIB Program je podržao posetu sajmu savetodavnoj službi Agrozem, kao i voćarskim i povrtarskim udruženjima- članovima SPUNO Udruženja, Udruženju Agrobatušinac iz Batušinca, Udruženju voćara Matejevac, Udruženju voćara Ražanj, i ZZ Oblačinska Višnja iz Merošine.

 

Fruit & Berry Program je podržao predstavnike prerađivačke proizvodnje iz Nišavskog, Pčinjskog i Jablaničkog Okruga- hladnjače Strela i Fungojug iz Leskovaca, Frigo Nais iz Kuršumlije, Dadap iz Niša.


Vesti
Studijsko putovanje "Cluster Learning Trip” u Dansku


Studijsko putovanje "Cluster Learning Trip” u Dansku za predstavnike obrazovnih institucija i institucija vlasti značajnih za razvoj klastera i MSP sektora odvijace se u periodu od 21 – 24.02.2012.VIDEO
Kako do modernog voćnjaka? - TV5
Arhiva Vesti