14 Feb 12

Datum: 21 Februar 2012

Vreme: 12:00 – 14:30

Mesto: Hotel Moskva, Konferencijska sala Terazije, Balkanska 1, Beograd

 

SIPPO Švajcarski program za promociju uvoza je mandatirana od državnog sekretarijata za ekonomske poslove Švajcarske (SECO). Cilj programa je povećanje prodaje i otvaranje novih radnih mesta u odabranim zemljama kroz fasilitaciju boljeg pristupa EU i švajcarskom tržištu za izvozno orjentisana mala i srednja preduzeća.

 

Tražeći novu strategiju za promovisanje izvoza koji će obezbediti održivost procesa izvoza, sa ciljem da srpska industrija proizvodnje odevnih predmeta postane konkurentnija, SIPPO planira da započne sa novim projektnim pristupom - SMDA (Systemic Market Development Approach).

 

U cilju kreiranja koncepta projekta i strategije, GAP detaljna analiza sektora za proizvodnju odevnih predmeta u Srbiji pripremljen je od strane Euro Balcan Advisors (EBA) u ime SIPPO programa. GAP analiza predstavlja trenutnu situaciju u tekstilnom klasteru (analzu lanca vrednosti, pregled ograničenja i mogućnosti sektora, definisanje postojećih praznina, preporuke za poboljšanje trenutne situacije).

 

Članice tekstilnih klastera u regionu, pozvane su da prisustvuju ovom informativnom sastanku.


Vesti
Studijsko putovanje "Cluster Learning Trip” u Dansku


Studijsko putovanje "Cluster Learning Trip” u Dansku za predstavnike obrazovnih institucija i institucija vlasti značajnih za razvoj klastera i MSP sektora odvijace se u periodu od 21 – 24.02.2012.VIDEO
Kako do modernog voćnjaka? - TV5
Arhiva Vesti