10 Jun 10

“Euromiteks” iz Niša postoji od 1992. godine i bavi se proizvodnjom kućnog tekstila (posteljina, jorgana, jastuka i sl.). U poslednjih nekoliko godina bavi se i preradom tekstilnog otpada, koristeći ga u izradi mnogih proizvoda, za šta ima i zvanične ateste Vunarskog instituta “Vunil” iz Leskovca.

 

S obzirom na to da odlaganje ovog otpada predstavlja veliki problem u tekstilnoj industriji, a u njoj se već sortira i prerađuje do finalnih proizvoda, kompanija je zainteresovana za formiranje reciklažnog centra u Nišu ili bližoj okolini. U njemu bi se sav tekstilni otpad iz regiona sakupljao i prerađivao. Na taj način bi se smanjila količina otpada na lokalnim deponijama i zaštitila životna sredina, ali i otvorila nova radna mesta.

 

Za sprovođenje ove ideje, Euromiteksu je potreban strateški partner, kao i podsticajna sredstva i kvalitetni, kvalifikovani kadar.

 

LEDIB program poziva sve potencijalne strateške partnere da se jave direktno kompaniji na tel. 018/223 083 (ul.Đerdapska 72, Niš), ili kancelariji LEDIB-a u Nišu.


Vesti
Analiza poslovanja pružalaca usluga
Analiza poslovanja pružalaca usluga


U sklopu komponente za razvoj tržišta poslovnih usluga biće urađena analiza poslovanja 15 pružalaca usluga. Analiza poslovanja je deo projekta „Podrška uslugama poslovnog razvoja“ koji je nastao kao potreba da se trenutno stanje pružalaca usluga unapredi i podigne na viši nivo.VIDEO
Venice Biennial
Arhiva Vesti