10 Jun 10

Uz tehničku podršku LEDIB programa i partnerstvo sa lokalnom NVO YuRom Centar, na području Nišavskog okruga realizuje se poslovno razvojni projekat za predstavnike romske populacije “Uvođenje preduzetničkog organizovanja za romsku zajednicu. Izgradnja kapaciteta u organizovanju“. Јеdna od planiranih projektnih aktivnosti je stručno osposobljavanje 45 roma sa evidencije nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje – filijale u Nišu. Učesnici obuka biće obučavani za tesare, keramičare, instalatere suve gradnje, zavarivače, armirače, berače lekovitog bilja, geronto domaćice. Obuke su započete u aprilu i biće završene do kraja juna meseca, nakon čega će svi uspešni polaznici dobiti sertifikate o osposobljenosti za konkretna zanimanja, a YuROM Centar će posredovati u njihovom zapošljavanju. Member get free Member XXL Member XXL www.mikiro.info/member-xxl/.

 

Izbor pomenutih 7 zanimanja realizovan je na osnovu analize potreba poslodavaca i tržišta, uzimajući u obzir nepovoljno materijalno stanje Roma, njihov visok stepen nezaposlenosti i veoma nizak stepen obrazovanja. To su zanimanja koja su u ovom trenutku deficitarna i pružaju najbolju perspektivu za zapošljavanje, a pri izboru zanimanja korisnici projekta su imali mogućnost da daju svoje predloge i sugestije.

 

U svojstvu izvođača obuka su istitucije i poslovne organizacije sa područja Nišavskog okruga: Građevinski Start-up Klaster, Građevinska tehnička škola “Neimar”, Savez Start-up Klastera Niškog regiona, Inicijativa za razvoj i saradnju, kao i Agro Start-up Klaster.


Vesti
Analiza poslovanja pružalaca usluga
Analiza poslovanja pružalaca usluga


U sklopu komponente za razvoj tržišta poslovnih usluga biće urađena analiza poslovanja 15 pružalaca usluga. Analiza poslovanja je deo projekta „Podrška uslugama poslovnog razvoja“ koji je nastao kao potreba da se trenutno stanje pružalaca usluga unapredi i podigne na viši nivo.VIDEO
Venice Biennial
Arhiva Vesti